Sollentuna (Bögs Gård)


Var fan är spårmarkeringarna?

Adress: Bögs Gård Sollentuna hittade jag på GPS'n.
Gratisparkering.
Underlag: Jord, Lera, trail.
Höjdmeter ca: 87 m (Suunto ambit 2)
Osäkert då jag sprang fel väldigt mycket, men runt milen. (")

Spår
10 km Grön
5 km Gul
2,8 km Vit

Betyg
:
Hur ansträngande: 3/10
Naturupplevelse: 6/10
Mitt betyg: 3/10
Tekniskt: 7/10

Jättetrist att hela denna upplevelse totalt raseras av att det saknas en hel del markeringar och det är i det närmaste omöjligt att hitta rätt utan att springa runt och leta efter markeringarna, har man sprungit förut funkar det säkert men om det är första gången blir man vansinnig. Troligtvis är det någon som rivit ner markeringar eller så är det helt enkelt så att dom ramlat ner av sig själv på grund av dåligt underhåll.
Vissa bitar i skogen så sitter det skyltar var trettionde meter men så fort det kommer en öppen yta så försvinner markeringarna helt och man får lalla runt som en idiot och leta.
Det är väldigt synd att upplevelsen blir så förstörd av saknade markeringar med tanke på att denna typ av spår är verkligen något som jag går igång på, tekniskt, lerigt och mycket rötter och stenar och nära på obanad terräng bitvis. Det som saknas i terrängen är lite mer backar för nu är det lite väl plant.


Inte så backigt

Ganska nära Häggvik i Sollentuna

Markeringar under all kritik!
Härligt geggigt.


Spåret delar sig men vart skall jag?

1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med om markeringarna. Jag avverkade 3.5 km innan jag hittade ut från Bögs Gård-området. Efter det blev det osäkert i alla hagar/öppna marker. Inte mycket markering att gå på där. I en hage gick det dessutom läskigt nog ungdjur av nöt som kan ha varit tjurar. Under kraftledningarna väntade nästa kaos där jag snurrade någon extra km igen. Extremt ont om markeringar där.
    Det var bättre markeringar för Granskogs tia på västra sidan av Järvafältet även om det blev osäkerheter där också ibland...

    Ha det!

    Kjell

    SvaraRadera

Löpteknik!