Lidingö (Stockby)


Terrängspår med asfalt?

Adress: Långängens naturreservat/Stockby, 18141 LidingöUnderlag: Hårdpackad grus 70% asfalt 30%Höjdmeter ca: 145 m (Suunto ambit 2)9,90 km från kartskylten till kartskylten. (")Betyg:
Hur ansträngande: 5/10
Naturupplevelse: 4/10
Mitt betyg: 3/10
Tekniskt: 2/10


Spår:
Lidingloppet = 30 km
Grön =10 km
Gul = 5 km (elljus)
Röd = 3 km (elljus)
Röd/vit = 2 km (elljus)
Blå 1,5 km (elljus)
Blå/vit = 1 km (elljus)

Mtb spår = 5,5 km
Sök på Stockbyvägen på GPS'n, åk sedan tills asfaltsvägen tar slut, där finns Stockby motionsgård, parkering är gratis. 
Hade lite svårt att hitta själva starten men efter lite efterforskning så verkar det bästa vara att parkera och sedan gå rakt fram förbi motionsgården, efter ca. 300 meter är själva starten med spårkarta etc. Dåligt att det inte fanns en skylt vid parkeringen som kunde upplysa om detta. Skall man springa milspåret kan man dock starta direkt vid parkeringen, vik av till höger vid motionsgården och spring uppför backen så är du rätt ute.

Spåret börjar väldigt bra med en del trailaktig terräng men detta ändras ganska snabbt och det blir ett brett hårdpackat grusspår istället, trots detta är jag ganska nöjd första 5 kilometrarna, det är kuperat och ganska kul löpning, för även om det denna dag var 27 grader varmt och jag tog totalt slut så tänkte jag ändå att detta var ju ett ganska kul spår, sedan förändrades detta snabbt när det plötsligt blev asfalterat underlag under en ganska lång stund, vanliga trafikerade gator och trottoarer är inte riktigt vad jag förväntar mig av ett motionspår av terrängtyp och detta sabbade min totalupplevelse av spåret. Spåret går ganska länge i själva Lidingöloppets sträckning och delvis är det en väldigt trevlig sträckning med vatten och fina omgivningar. Om ni inte är ute efter rekordfart så titta på Lidingöloppets kilometermarkeringar, där står en hel del intressant information och historia om omgivningarna.

En annan sak som var bra var ute-gymmet som fanns vid starten, väldigt bra "maskiner"och allting var i bra skick

Vackra första 5 km på spåret.
Hästhagar och annat myspys
Samkör med Lidingöloppet till stora delar
Motionspår eller?
Med tanke på asfaltsunderlaget var denna skylt mer än behövlig.
Så här tycker skribenten om asfalt 
Sista biten är dock bättre.
Här är min typ av spår! synd bara att det
pågick endast 50 meter.
Brottet på mitten är när jag stannade för att doppa huvudet i havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!