Sundbyberg (Ursvik extreme 7,5)


Ursvik Extreme 7,5 km.

Inte så extremt ändå?

Adress: Ursviksvägen 100, Sundbyberg..
Avgiftsfri parkering, det finns åtta rastplatser med möjlighet att grilla. Vid snö prepareras samtliga spår.
Mer info här.

Höjdmeter ca:110 m (Tomtom runner 3) min Garmin strejkade.
Längd: 7,2 km (Tomtom runner 3)
Väldigt bra märkning, bara man inte missar delningen mellan 7,5 och 15, annars är det bara följa svart/vit markeringarna från 15 km's spåret.

Spår:
Svartvit = 15 km extreme.
Svartvit = 7,5 extreme, detta går i samma spår som 15, se bara till att vika av vid delningen. Detta spår finns ej med på tavlan.
Grön =10 km
Gulvit = 7,5 km (ej att förväxla med extreme 7,5)
Gul = 5 km (Elljus)
Röd = 2,5 km (elljus)

Betyg:
Hur ansträngande: fysfarsan 4/10 fysmorsan 6/10
Naturupplevelse:  fysfarsan 4/10 fysmorsan 5/10
Tekniskt: fysfarsan 5/10 fysmorsan 6/10
Betyg: fysfarsan 6/10 fysmorsan 7/10

Sammanfattning

Fysfarsans åsikt.

Att kalla detta spår för extreme är egentligen en liten skymf mot ordet extreme, visst det finns ett par hyfsat jobbiga backar, det är lite rötter och lera men inget särskilt extremt med det, inte heller längdmässigt är det särskilt långt med sina strax över 7 km. Men missförstå mig inte nu, det är inget dåligt spår, inte alls, det är bitvis riktigt kul och speciellt de delar som går i skogen och inte utmed de andra märkta spåren.

Så om 15 km Ursvik Extreme känns övermäktigt och du kanske tyckt det verkat lite läskigt med trailspår, testa 7,5'an i Ursvik det är ett riktigt bra instegsspår för att testa på lite traillöpning och man är samtidigt kvar i civilisationen ifall man tröttnar, vrickar sig eller bara tycker det är jättetråkigt, i dessa fall är parkeringen aldrig långt borta, vem vet, ett par varv i detta spår så kanske du vågar testa 15 km snart.

Starten

De andra spåren.7,5 finns inte ens med på tavlan.
5 kommentarer:

 1. Är du fortfarande aktiv med testerna? Själv har jag tydligen inte fattat det där med MTB-spår tidigare. Kan rekommendera att springa detta i Ursvik (Nickbanan). Finns två sträckningar, delningen sker efter drygt 3.5 km vid en grusväg och var lite svår att upptäcka så första gången sprang jag rakt fram och hamnade då på "genvägen" som blev nästan 8 km. Andra gången tog jag till vänster där och fick då hela banan, ca 9.5 km. Väldigt stor andel stig på båda alternativen. Mycket rötter, stenar ock knix :)
  Ha det,
  Kjell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kjell. Nej jag testar inte så mycket längre men det var ett intressant tips som absolut är värt att testa. 🙏😁

   Radera
 2. Kul! Några luringar till... Efter ca 2.2 km så ska man springa höger. Ser ut som man ska springa rakt fram. Efter dryga 7.5 (6 på kortvarianten) ska man ner på grusvägen som är till höger och sedan höger på den. Inte så tydligt skyltat. Snegla över axeln då och då för att upptäcka cyklister :)

  SvaraRadera
 3. Hej igen. Tack för info 🙏

  SvaraRadera
 4. Och sist men inte minst: Glöm inte P-skivan om du parkerar vid start- och målområdet :) Har sett flera bilar som fått bot...

  SvaraRadera

Löpteknik!