Sigtuna/Märsta (Valsta)


Sköna skog. 
Adress: Midgårdsvägen 12 Märsta. Sök på detta så hittar du även parkering, 4 timmar gratis. Man kan även parkera nere vid Midgårdsbadet, man får dock gå eller uppvärmning-jogga 600 meter fram till spåret därifrån.
Längd: 9,9 km (Suuntoo Ambit 2)
Höjdmeter: 150 m (Suuntoo Ambit 2)

Längd: 9,9 km (Suuntoo Ambit 2)

Höjdmeter: 150 m (Suuntoo Ambit 2)

Spår:
10 Grön
6 km Gul
2,4 km Röd, elljusspår.

Betyg:
Hur ansträngande: 5/10
Naturupplevelse: 4/10
Mitt betyg: 7/10
Tekniskt: 4/10
Uppmärkning: 7/10 (Bra, endast ett par saknade markeringar och ett par ställen där jag var lite osäker)

Hade ingen aning om detta spår trots att jag varit i området ett flertal gånger i jobbet. Satt och sökte på nya spår och upptäckte detta och tänkte att detta måste jag ju testa direkt.
Och inte blev jag besviken, väldigt fint spår speciellt när spåret splittas upp och drar iväg ut i terrängen. Ett spår som flyter på bra och samtidigt har lite trail-betoning som även jag smälte för. 

I början är det ganska ordinärt med packad grus men sedan drar det iväg till skogs och härliga höstlövsprydda skogsstigar, jag gillade det mycket trots att det bitvis är ganska nära trafikerade vägar och bebyggelse alldeles inpå fick jag ett bra flyt.

Jag stannade nere vid Midgårdbadet och därifrån kan man jogga lite fram till spåret som ligger 600 meter därifrån. Man kan dock parkera alldeles bredvid starten av spåret uppe vid Syrisk ortodoxa kyrkan i Valsta.I början ett ganska ordinärt spår.

I höstfärger.

Sedan blir det mer traillikt.


Civilisationen är aldrig långt borta.

Såg inga tjurar?!

Vatten och båtar, vackert.

Bra med längdmarkeringar varje 500 m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!