Norrtälje (Rimbo SOK)

Ursprunglig version 2014-06-25, nu uppdaterad 2017-03-19 med video och delvis omarbetad text och betyg. Videon i hastighet x4. Musik från Everlast, The Streets och Stereo MC's..

Skön trail

Adress: Bondevägen 2 Rimbo (Sök på detta på GPS'n så hittar ni)
Underlag: Väldigt blandat, härligt teknisk trail-terräng under ca, 6 km med lera, rötter och stenar.
Höjdmeter ca: 150 m (Garmin Fenix 3)
9,96 km från Kartan, om jag nu inte sprang fel någonstans. (")

Betyg:
Hur ansträngande: 6/10
Naturupplevelse: 5/10
Mitt betyg: 7/10
Tekniskt: 6/10

Gratisparkering. Spåret börjar vid Rimbo SOK's klubblokal, det börjar med en backe där övriga distanser också startar men viker efter ca, 500 meter av rakt in i skogen och det blir fantastiskt roligt om man nu gillar riktig trail-löpning. 
(Under mitt första försök springer jag fel redan efter 1,5 km och fortsätter springa en bra bit innan jag fattar att jag sprungit fel. Springer tillbaka till start och börjar om, blev en fin extrarunda på 3,8 km :-).
Detta är också ett av spårets stora problem enligt mig för man funderar första 5-6 km hela tiden på om man sprungit rätt). 
En betydlig förbättring har skett vad gäller skyltningen, vissa förbättringar kunde fortfarande behövas men jämfört med första försöket är det väldigt mycket bättre.

Men förutom detta tyckte jag att Rimbo SOK's 10 km var jätteroliga och jag kommer komma tillbaka och köra här många gånger efter detta.

Ett par tips är att om man är ovan traillöpare ta det väldigt lugnt i de partier som är tekniska, stor risk att vricka sig eller halka. Långbyxor kan också vara ett bra tips då tistlar, brännässlor och sträckor med väldigt hög vegetation finns. Ha ett par riktiga trail/terrängskor, speciellt om det är blött i skog och mark då det kan bli väldigt geggigt och halt.

Mitt tips till de som sköter och underhåller detta spår, försök få till ett par km trail till, det är ju det som är det roliga med detta spår och förbättra skyltningen en aning till så blir betyget minst en pinne högre.


De olika bansträckningarna.

Här viker det av in i skogen.

Tät vegetation.Lera, stock och sten.

Som sagt, bitvis ganska geggigt.


Synd att spåret inte gick bredvid sjöarna det hade förhöjt naturupplevelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!