Skara (Petersburg)

Platt som en pannkaka.

Adress: Skara Sök på Petersburg, jag hittade det till slut med hjälp av lite kartor härifrån.

12 km's spåret
Höjdmeter: ca 50 m (Garmin Fenix 3)
Längd: ca 12 km Garmin Fenix 3) 

Betyg:
Hur ansträngande: 2/10
Naturupplevelse: 3/10
Tekniskt: 4/10
Märkning: 7/10
Mitt betyg: 4/10

Spår:
12/15 km grön. Terräng
6 km blå.
4,8 km gul. 
2,4 km röd.


Spåret ligger vid ett område som kallas Petersburg som verkar vara en motionsgård. Oklarheten kring spårlängderna gällande grönt spår fortsätter även under själva löpningen, 15 km finns inte med på hemsidan, men på plats hittar jag det och sedan finns även en 12 km's variant som upptäcks först under själva löpningen. Jag väljer denna kortare variant då jag hamnat i värsta åskovädret.

Blött värre.

I övrigt finns väl inte så mycket att säga om spåret, det börjar första 3 km som ett vanligt välpreparerat motionsspår men efter detta blir det en ganska smal trevlig trailstig som slingrar sig fram i skogen. Tekniskt på det sättet att det är mycket rötter och lera vilket kanske förvärrades av åtskilliga dagars regnande.
Spåret ger ingen direkt utmaning i övrigt det är väldigt platt men vad mer kan man begära från ett spår mitt på Skaraslätten :-) Trevlig natur med mycket djurliv.
12 km's spåret som jag väljer vänder och går sedan tillbaka flera km i samma fotsteg på återvägen vilket är lite trist.

Märkningen är väldigt bra, men brister på ett ställe och där springer jag givetvis fel, men inser ganska snabbt att det är fel eftersom spåret varit så välmarkerat innan. Men denna lilla gömda gröna pil gör ändå att betyget sänks för märkningen.


Bra markerat mestadels

Såphala, se upp!

Bitvis mycket rötterVäldigt platt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!