Merrell Dexterity


Liten utvärdering av Merrell Dexterity. 

Trots att jag har ett tiotal skor av både samma märke och andra fabrikat att välja på åker dessa på nästan varje pass, det är på sin höjd när det är väldigt krävande trail eller ren asfaltsnötning som jag väljer annat. 


Visst har dom sina brister. Jag hade t.ex. föredragit snabbsnörning. Dom är hala på blankt fuktigt berg och blöta spångar och det känns verkligen när man trampar på en vass stor sten men trots detta överväger fördelarna. På minussidan kan tilläggas att det är första skon jag fått blåsor i fotvalvet av? kändes som dom nöp mig men detta försvann efter 3'dje löppasset. 
Skorna är otroligt lätta och följsamma, dom är tunna och flexibla vilket gör att man känner en större säkerhet när det är knöligt och ojämnt och man får en bra känsla av underlaget, ganska ovant och ansträngande för fötterna i början innan man vänjer sig. Dom är väldigt luftiga så dom känns inte instängda och plumsar man trycks vattnet ut väldigt snabbt, jag har inte känt mig kall i dom trots att jag trampat genom isen ett antal gånger, efter någon minut är värmen tillbaka. 
5 mm drop, vikten är jag osäker på 7 oz? Vet inte vad det är i gram men lätta är dom verkligen.
Mitt betyg 8/10Betänk nu att jag är Merrell trailrunner så jag kan ju inte anses vara helt opartisk i min bedömning 😇 men jag försöker ge en så ärlig bild av dom som jag kan. Anledningen till att jag blev trailrunner för Merrell var ju just för att jag använt deras skor länge och gillade dem verkligen, kan ju vara så att mina fötter kommer bra överens med just dessa 😆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!