Haninge (Dalarö IP)

Märkningen förstörde bra spår.

Adress: Sök, Stenfatsvägen, Dalarö på GPS'n. Parkering 15 kr/tim (kass) går säkert hitta gratisparkering i området men när man inte känner till omgivningen är det svårt. 

Underlag: Mestadels trail, jord och lera.

Höjdmeter ca: 90 m (Suuntoo Ambit 2)Osäkert då jag sprang en del fel, men ganska nära 10 km.. (")

Spår: 10 km Grön
Fanns även ett rödmarkerat men jag vet inte hur långt det är.
Betyg:
Hur ansträngande: 4/10
Naturupplevelse: 4/10
Mitt betyg: 4/10
Tekniskt: 6/10
Uppmärkning: 2/10


Hur Svårt kan det vara?

Att sätta ut spårmarkeringar så man kan ta sig runt spåret utan att springa fel flera gånger, den som sätter ett spår måste tänka att någon som aldrig har varit på platsen skall springa, man skall knappast ens behöva sakta ner farten en enda gång utan det skall vara så klart uppmärkt att man kan koncentrera sig på att inte vricka fötterna, speciellt när det är så tekniskt svåra banor som denna på Dalarö är. 


Ytterligare ett problem med märkningen på Dalarö-spåret var att på en sträcka hade skogsarbetare med stora maskiner avverkat skog så på en lång sträcka var markeringar helt borta vilket gjorde mig väldigt förvirrad och osäker.
Ännu mer komplicerat blir det också när spåret korsar sig själv ett par gånger, då gäller det verkligen att ha tungan rätt i mun för att inte virra bort sig totalt.

Det är synd att hela upplevelsen förstörs av märkningen för jag gillar verkligen riktiga trail-spår, så hade det varit uppmärkt mycket bättre så hade det också fått bättre betyg.Börjar med att man får försöka hitta från
IP till själva spåret i skogen.

Fin omgivning

Härliga trailspår

Ibland var markeringen väldigt bra.

Mycket rötter och hala stenar.Gegga!

Här saknas märkning under lång sträcka, följ pilen mot Dalarö.


Inte mycket till backar tyvärr.

6 kommentarer:

 1. Hej Jörgen och tack för bra info!
  Jag undrar om du har en karta eller vet vart man kan hitta karta på nätet till de markerade spåren vid Dalarö IP (eller ännu bättre om du loggade rutten med klocka och kan skicka över den).
  Stort tack på förhand!
  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
 2. Hej Erik.
  Tyvärr tappade klockan kontakten efter 3 km på denna runda så jag har ingen karta från den turen. Hittar inte heller någon online. Får nog ta en tur i det spåret snart igen då det var väldigt många fel i uppmärkningen sist. Och få till en ny karta.

  SvaraRadera
 3. Hej igen
  Jag skall ut till Dalarö imorgon och gör då ett försök att hitta rätt. Skickar över karta till nästa vecka (om jag hittar).
  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
 4. Man tackar. Perfekt isåfall. Då lägger jag ut den här.

  SvaraRadera
 5. Sorry Jörgen det blev ingen karta. Jag tappade markeringarna efter skylten mot Dalarö (på bilden ovan) och fick navigera tillbaka med hjälp av klockan.
  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
 6. Hej Erik. Då stämde ju mitt intryck att markeringen sög i vart fall. Tack för den bekräftelsen :-)

  SvaraRadera

Löpteknik!