Kungsängen (Livgardet)

Det här var ju tråkigt!


Adress: Granhammar, Granhammarsvägen, kommer du med bil på E18 ta avfart 150 Brunna. Kör mot livgardet och när det är 100 meter till vakten så ligger soldathemmet på höger sida,  mitt emot detta på vänster sida vägen ligger starten på spåren, sväng vänster och följ den lilla vägen 100 meter in i skogen, vägen med lyktorna, så finns en parkering.

10 km
Höjdmeter: ca 85 m (Garmin Fenix 3)
Längd: ca 10,3 km (Garmin Fenix 3) 

Betyg:
Hur ansträngande: 2/10
Naturupplevelse: 4/10
Tekniskt: 1/10
Märkning: 6/10
Mitt betyg: 2/10
Spår:
10 km grön, Gardesmilen. 
6,2 km grön/vit, Hammarspåret.
4,1 km gul/vit, Brunnaspåret. 
3,1 eller 1,5 km röd/vit, elljus.
5 km Blå, Gröna Dalen, endast skidspår.

10,3 km's spåret

Ja vad ska man säga, rubriken säger det mesta. Börjar nästan direkt med att irra bort mig efter ca 700 meter då markeringarna är väldigt förvirrande, det blir en felspringning på 3 km innan jag startar om från början med att utforska kartan noggrant vid starten. Inser att spåret till stora delar går på vägar, dels grus men också ett par km på asfalt, fantastiskt tråkigt. 
Det är först vid 6,5 km som det blir "riktiga" spår i skogen så mitt intryck är att är ni ute efter en fin runda välj hellre 6,2 km eller 4,1 km's spåren och kombinera dessa eller spring två varv om ni tycker de är för kort, 10 km's spåret kan jag verkligen inte rekommendera.
Att jag ens gav betyget 2 beror på att när väl spåret tar sig in i skogen så är naturen förvånansvärt fin och trevligt på något Mulleliknande sätt.

Bra parkering

Börjar trevligt

Sen ser det ut så här långa sträckor.

Militära närvaron är påtaglig

Fler km asfalt? Blääää!

Avslutas dock bättre.

Inte särskilt krävande backar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!