Norrtälje (Vigelsjö)


Ganska ordinärt.

Adress: Vigelsjö gård. Lommarskolan.
Höjdmeter: ca 164 m (Suuntoo ambit 2)
Längd: ca 10,9 km (Den skulle vara strax över 12 km men jag sprang fel någonstans)

Betyg:
Hur ansträngande: 5/10
Naturupplevelse: 5/10
Tekniskt: 3/10
Märkning: 4/10
Mitt betyg: 5/10


Markeringarna är helt ologiska och följer ingen som helst standard.
Spår:
12 km blå. (Elljus)
11,5 km röd, (Porshanken ej elljus).
3 km gul. (Elljus)
3 km grön (Start vi Färsna)


Vigelsjöspåret.
Spåret börjar vid Norrtälje orienteringsklubbs lokal, bakom grusplan och dagiset som ligger tilll vänster om klubblokalen.
Spåret skall enligt karta vara 12 km långt, imponerande nog har spåret elljus hela vägen, 12 km elljus, riktigt bra! I övrigt är det ett ganska ordinärt spår som är ganska backigt i början och slutet med ett enklare område i mitten. Bitvis är det riktigt fin natur (Naturreservat) men det som förtar helheten är den helt ologiska märkningen samt att ganska lång bit av spåret går i samma spår åt ena hållet och sedan i samma spår på vägen tillbaka, se kartan så förstår ni. 
Märkningen kan ju tyckas ganska oviktig i ett spår som dels har elljus och dels är brett och väldigt anlagt men trots detta så lyckas jag ändå springa fel, färgmarkeringarna är gamla och otydliga sprayfärgsmarkeringar på träden gör att osäkerheten vid alla korsande spår och stigar får en att undra om man sprungit rätt ganska många gånger, visst fungerar det okej om man sprungit spåret tidigare antar jag men det har jag ju inte.
Jag följde elljusstolparna men tydligen var jag inte tillräckligt uppmärksam för jag lyckades trots detta missa cirka en kilometer spår någonstans.
Markeringarna har inte heller samma färgmarkeringar som man är van vid från andra spår, typ 10 km grön, 5 km röd etc. här är det blå 12 km, grön 3 km, gul 3 km och röd 11,5 km.
Det som imponerar med spåret är att det är elljus hela vägen och att det bitvis är ganska sköna backar med lagom stuns i.
Det som kan förbättras är framförallt markeringarna, riktiga pilmarkeringar vid korsande spår och sätt upp riktiga markeringar på stolparna. Skulle gärna också se att spåret också separeras under  en större del av den bit som det går i samma spår fram och tillbaka, men det är också förståeligt att det kan vara svårt med markägare och att det blir billigare med tanke på elljuset.
Att jag sätter en 3'a på tekniskt beror främst på att det är ganska jobbiga backar på några ställen, men i övrigt är underlaget jämnt och lättsprunget hela vägen.
Vanliga löparskor funkar bra i detta spår.


Uppiggande budskap efter vägen.

Litet utegym mitt i skogen.


Civilisationen är aldrig långt borta. 

Backigt i början och slutet.


Norrtälje orienteringsklubbs lokal där starten går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!