Järfälla (Ängsjö 10 km)

Perfekt nybörjartrail.

Adress: Änsjövägen 141, Järfälla
Café tele: 08-583 514 01
Info: 08-583 514 03

10 km's spåret.
Höjdmeter: ca 106 m (Suuntoo ambit 2) (ca. 62 m efter 5 km)
Längd: ca 9,8 km (Suuntoo ambit 2)

Betyg:
Hur ansträngande: 6/10
Naturupplevelse: 6/10
Tekniskt: 6/10
Märkning: 8/10
Mitt betyg: 7/10

 
Spår:
10 km grön. Terräng
9,1 km grön/gul. (Läs om detta här)
4,7 km gul. 
2,3 km röd

Spåret ligger jättefint vid Ängsjö friluftsgård där det finns en hel del att göra för familj och barn, trollstig, båt och kanotuthyrning på sommaren och plogad skridskobana på vintern plus en hel el annat, läs mer på kommunens hemsida.

Imponerades också över kaféet "Gott och gulligt", såg väldigt gott ut och trevlig personal.


Gröna spåret börjar tillsammans med övriga spår men svänger ganska snart in i skogen och blir en riktig guldklimp, väldigt fin trail/terränglöpning. Det jag kan tycka saknades var lite mer backar och eftersom det finns en hel del backar i området undrar man varför man inte utnyttjat dessa bättre. Kanske gör inte detta så mycket för jag upplevde spåret som hyfsat krävande ändå, troligen beroende på att man måste lyfta benen lite mer än i vanliga motionspår.
Nu sprang jag i tio minusgrader så någon lera upplevde jag inte men det syntes att vid varmare, blötare väder så kan det nog bli ganska slaskig, lerigt och alldeles underbart, trailskor eller löparskor med grövre sula rekommenderas.
En sak som imponerade var märkningen, det var nästan så jag tänkte att dom överdrivit med antalet märkningar. Trots detta lyckades jag springa fel vid 7,5 km, men då jag snabbt förstod detta hann jag vända ganska snabbt. Denna fadäs gjorde dock att fullpoängaren för märkning uteblev, vet inte om det saknades en märkning eller om den var frostbeklädd så jag inte såg den.

Kaféet i bakgrunden

Inte mycket backar

Utegym


Bra märkning

Lerigt vid varmare väder?

Bra träning för fotlederna

Fin natur.


Lekpark, trollstig. Kul för barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!