Ekerö (Jungfrusundsåsen)


Fin natur

Adress: Väsbyvägen 56. Vid Knalleborgs förskola, sväng in vid Statoil och åk längst in på Väsbyvägen.
Höjdmeter: ca 160 m (Suuntoo ambit 2)
Längd: ca 9,62 km (Suuntoo ambit 2)

Betyg:
Hur ansträngande: 6/10
Naturupplevelse: 7/10
Tekniskt: 3/10
Märkning: 6/10
Mitt betyg: 7/10


Spår:
10 km grön.
5 km gul.
4 km orange. 
2,8 km röd

Mer information om spåren kan hittas här på Mälarö SOKJag hade ingen aning om var starten gick någonstans så jag följde Jungfrusundsvägen och parkerade mitt i skogen på en plats där jag såg att spåret gick förbi. Det visade sig att detta var ungefär vid 7 km's markeringen. 
Efter 3 km sprang jag förbi starten som låg vid Knalleborgs förskola, jag vet inte om det fanns parkeringar där men det borde det göra. Efter detta kom en riktigt lång sugande backe alltså tuff start på ett fint spår. 
Det som slog mig var hur fin natur det var under stora delar av spåret, trots att det vid tillfället är 13 december så kunde jag riktigt föreställa mig hur underbart det måste vara att springa här på senvåren eller försommaren. Jag kommer tillbaka då.
Spåret är annars lagom kuperat med en något tuff start. Fint underlag om än lite halt denna dag men det är ju inte så konstigt med tanke på årstiden. Märkningen är bitvis riktigt bra, men eftersom det är mörkaste årstiden just nu hade jag svårt att se grönmarkeringen vid ett antal tillfällen och sprang lite fel på ett ställe men detta var inget större problem. En sak jag tänkte på som skulle förbättra synligheten av markeringarna vore att dom hade en vit ram runt det gröna, man kanske skulle börja tillverka och sälja sådana :-) Gärna med reflexmaterial också så man kunde springa på natten. 
Slutsats, mycket trevlig spår, inte så mycket trail men vacker natur och bra flyt, dock med en något för tuff start för oss vanliga motionärer så gå inte ut i för högt tempo innan första backen men är den väl avklarad är det bara att njuta.

Förvirrande karta.

Litet utegym.

Lite avbrott i vardagen.

Orienteringsklubbens lokal.

Starten går vid denna bilds 3 km's markering. 
Härlig runda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!