Vällingby (Grimsta IP)


Fantastiskt kul men med plump i protokollet!


Adress: Gulddragargränd 100, 162 58 Vällingby, betalparkering 5 kr/timme, finns även en liten gratisparkering som jag missade precis utanför Grimsta ridanläggning. Där börjar också spåret.

Parkering till höger i bild. Spåret startar också åt höger på bilden.
8 km trail.
Höjdmeter: ca 170 m (Garmin Fenix 3)
Längd: ca 8,15 km (Garmin Fenix 3) 

Betyg:
Hur ansträngande: 7/10 (Hade det varit lite längre en 8)
Naturupplevelse: 4/10
Tekniskt: 6/10
Märkning: 2/10
Mitt betyg: 6/10Spår:
8 km v-spåret. En v-markering, Gult v på Brun botten. 
5,8 km grön/vit.
5 km gul, elljus.
3 km röd, elljus
2,7 röd/vit.

Börjar mätningen vid tavlan som sitter en bit in i skogen till höger om Grimsta ridanläggning. När ni kommer fram till själv huvudspåret håll höger och titta upp åt vänster och efter ca 100-200 meter så ser ni en stig markerad med ett V. Väldigt svårt att hitta första gången, jag missade den två gånger.

Själva spåret är trailbetonat och riktigt, riktigt roligt tyckte jag, det som förtar hela upplevelsen är tyvärr märkningen, skogen är fullproppad med stigar som korsar varandra, märkningen är otydlig och färgen gult v på brun botten suger fett när den sitter på en brun trädstam. Hade markeringarna hållit samma klass som spåret hade detta varit en av mina favoriter så här långt. Springer man spåret några gånger så kommer man ju lära sig hur det går och det kommer flyta på bra men som förstagångare sprang jag fel hela tiden. Trots detta sätter jag ett hyfsat bra betyg på en 6'a p.g.a. hur kul det var för övrigt.
Som tips kan nämnas att någon har färgmarkerat med sprayburk på vissa träd, ett gult v på stammen, detta håller på att försvinna men hjälpte mig några gånger.

Märkningen suger, dock bra att v-et pekar åt det håll spåret går.
Spåret är tekniskt krävande och ganska tufft med små branta backar upp och ner hela tiden, jag hade inte tagit mina trailskor vilket jag ångrade, oron för att vricka mig var ganska stor vilket också var nära i slutet då jag var rejält trött i den trettiogradiga värmen denna dag. 

Bor man i närheten kan jag varmt rekommendera detta spår, man kommer lära sig det och då kan man få mycket bättre flyt än vad jag hade och få riktigt bra träning inför tuffare traillopp.

Ett annat tips är att man kan ta ett bad då man springer förbi fina badstränder.


Coola miljöer mitt i stan.
Bitvis ganska tekniskt.Kan bli halt vid fukt.

Trailskor kan rekommenderas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!