Falun (Bergsstigen 12 km)


Falun, Lugnet Bergsstigen 12 km. 

Bergsstigen, vandringsled.

Resa till Lugnet i Falun
Från centrala Falun
Lugnet ligger på gångavstånd från centrala Falun. Det är enkelt att hitta och ta sig hit. Lugnet ligger cirka en kilometer från centrala Falun. Det finns flera gång- och cykelvägar från centrum ända upp till Lugnet. Dalatrafiks stadsbussar stannar direkt utanför Lugnets huvudentré med tillgång till bad och restaurang och även vid gamla entrén med ingång till idrottshallar. Linjerna 701, 253 och 50 går till Lugnet. Avgiftsfri parkering finns om man orkar gå några hundra meter.
Bergsstigen 12 km
Höjdmeter 292 hm (Garmin Fenix 3) 258 hm (Tomtom Runner 3)

Längd:12 km (Garmin Fenix 3) Med ett flertal felspringningar.


Väldigt dålig märkning bitvis, vi var tvungna stanna och söka oss fram med Google maps ett par gånger då markeringar var borta. Stort irritationsmoment. Och vid ett flertal tillfällen var vi väldigt osäkra under ganska långa sträckor på om vi sprungit rätt. Här finns verkligen förbättringspotential.


Vart ska man springa här? Skylten är borta som ni ser.

Spår, alla löparspår heter Sjulsarvsspåret.
Grön =10 km
Grönvit = 7,5 km
Gul = 5 km (Elljus)
Rödvit = 3,3 km (elljus)

Vandringsleder/trail

Bergsstigen 12 km (Står 10 km på tavlan vid starten)
Jungfrubergsstigen 5 km
Stugstigen 4 km

Kompisleder

Jungfrubergsspåret 6 km
Jungfrubergsspåret 2,5 km

MTB

Finns ett flertal cross country leder samt utförscykling.

Betyg Bergsstigen.

Hur ansträngande: fysfarsan 6/10 
Naturupplevelse:  fysfarsan 7/10 
Tekniskt: fysfarsan 6/10 
Betyg: fysfarsan 8/10 


Spring motsolsSammanfattning

Fysfarsans åsikt.

Det började dåligt, hittade inte själva starten av spåret så vi fick springa runt lite innan vi hittade första skylten. Spåret börjar med ganska mycket motlut och inte jätteinspirerande stigar men efter några kilometer börjar det arta sig för att ungefär halvvägs börja bli riktigt, riktigt fina stigar, ganska tekniskt bitvis vilket resulterade i lite blodvite och blåmärken på en deltagare. 

Naturupplevelsen är bitvis väldigt hög, helt tyst, mycket fåglar och djur i närheten. Fina vyer med ganska storslagen utsikt på ett par ställen.
Så mitt betyg är högt, det är både ett ganska tufft spår men samtidigt jättefina stigar, inte allt för tekniskt så de flesta klarar av det om det är hyfsat torrt i marken.Ganska tuff start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!