Vallentuna (Brottby)

Brottby (Vallentuna)Video hastighet x4.

Hendomsprovet.


Ursprungligen publicerad 2014-06-27 men uppdaterad med video och lite nya exaktare höjdangivelser 
2017-03-05

Adress: Vadavägen 1 Brottby (Sök på detta på GPS'n så hittar ni). Buss 676 från Tekniska högskolan, avstigning Brottby trafikplats. Gå bron över E18 mot Karbyhallen (Tennishallen)
Avgiftsfri parkering. Spåret ligger bakom tennishallen start till höger om fotbollsplanen.
Underlag: Blandat med mest jord/gräs/grus blandning, första 5 km är mer trailbetonad med en del rötter,stenar och lera men inte svårt. Kan bli halt bitvis vid blött väder. Andra delen är mer gräs/grus-blandning.
Höjdmeter ca: 205 m (Garmin Fenix 3)
9,65 km från Kartan, har sprungit detta spår många gånger och får alltid mellan 9,5 och 9,7 km. Vet inte om det beror på att tät skog skymmer GPS-signalerna eller om spåret inte är längre.

Betyg:
Hur ansträngande: 8/10
Naturupplevelse: 6/10
Mitt betyg: 7/10
Tekniskt: 3/10

Lite av min favorit så jag är inte helt opartisk då detta är mitt "hemspår". Spåret är tufft och flyter inte bara på utan avbryts av ganska kraftiga backar både upp och ner. Även ett par ganska långa sega backar vid 4,5 och 7 km. Underlaget är skönt medelhårt till mjukt med mestadels gräs/jord som kan bli lite lerigt vid blött väder.
Härligt tyst med fågelkvitter och djurliv ända till runt 8 km då man kan störas en del  av trafikljud från Gamla Norrtäljevägen.
Om man blir sugen på att testa detta spår i tävlingssammanhang kan man anmäla sig till Brottbyrundan som brukar bli en riktigt fest för hela familjen. Det finns distanser för  alla, allt från minstingarnas på 800 meter och ända upp till de riktigt galna på 20 km. Två varv runt spåret.2 kommentarer:

  1. Det var ett fint spår i lugn och avkopplande miljö. Lite ovanligt att springa på så mycket gräsunderlag men det gjorde susen för vaderna. Första gången jag inte kände av dom på länge!

    SvaraRadera
  2. Ja det är ett än mina favoritspår, och mitt hemmaspår så jag är ju lite partisk 😉

    SvaraRadera

Löpteknik!