Södertälje (Tveta)

Medelmåttigt på det mesta.

Adress: Med bil kan ni söka på Tveta friluftsgård så hittar ni. Kommer ni med buss så går bussarna 784, 785 och 789 hit, gå av vid hållplats Tvetaberg.
Höjdmeter: ca 150 m (Suuntoo ambit 2) (ca. 80 m efter 5 km)
Längd: ca 9,7 km (Suuntoo ambit 2)

Betyg:
Hur ansträngande: 5/10
Naturupplevelse: 5/10
Tekniskt: 4/10
Märkning: 8/10
Mitt betyg: 6/10


Spår:
10 km grön.
7 km orange.
5 km gul. 
2,5 km röd
1,5 km blå

Spåret ligger fint vid Tveta friluftsgård, det finns ett stort utegym som såg väldigt fräscht ut. Tveta friluftsgård kan du läsa mer om här.
Spåret är fint och det är till stor del ganska lättsprunget med ett fint jämnt underlag av grus men under den bit där gröna spåret går till största delen alldeles själv är det faktiskt lite mer rötter, stenar och lera samt underlag av gräs och jord. Så även om största biten är vanligt motionsspår kanske ett par något mer grovmönstrade skor kan vara att föredra, speciellt vid lite sämre väderlek. 
Spåret är inte särskilt jobbigt och det är en ganska jämn spridning på backarna men det kommer en ganska lång seg uppförsbacke strax efter 7 km's markeringen som kan få dig att gå in i väggen

Spåret är bra markerat och enda plumpen på denna del är en nedrasad markering och ett par ställen där det kunde varit bra med en pil för att klargöra vart man skall springa. Hade detta funnits hade det varit en fullpoängare på avdelningen markering.

Bra med kilometermarkeringar

Fin natur.

Lite avbrott i medelmåttan.

Bra markeringar

Imponerande utegym

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!