Täby (Ensta Krog)Uppdaterad med video i hastighet x4 2017-03-18, ursprungligen publicerad 2014. Musiken kommer från Opeth så videon kan inte visas i USA av upphovsrättsskäl. Reklam kan visas i videon vilket går till upphovsmakarna till musiken. 

Rekordläge!

Adress: Ensta Krog, Täby.
Underlag: Mestadels hårdpackad grus.
Höjdmeter ca: 100 m (Suunto ambit 2)
9,92 km från kartskylten till kartskylten. (")

Betyg:
Hur ansträngande: 2/10
Naturupplevelse: 4/10
Mitt betyg: 5/10
Tekniskt: 1/10

Kommer du längs Stockholmsvägen i Täby svänger du av där det står skyltat Ensta Krog, vilket är i närheten av Bergtorpsvägen. Närmaste busshållplats är skyltad Ensta Krog och närmaste hållplats med Roslagsbanan är just Ensta. Gratisparkering finns.

Väldigt enkel inledning de första 5 km, nästan inga backar att tala om. Vid 5 km kommer en backe men den är inte jättejobbig, den jobbigaste är först vid runt 8,5 km, då kommer en ganska lång väldigt seg backe.
Spåret är väldigt okomplicerat, inga direkta tekniska partier och man kan nog nästan springa hela vändan utan att titta ner en enda gång. 
Exempel på underlaget, så här ser
det ut hela tiden nästan.
Trots enkelheten och att spåret inte direkt utmanar på några sätt trivdes jag bra i det, kanske berodde på att jag sprang på kvällen och det var inte så mycket trafik i rörelse som störde och att allt utom mitt ena knä kändes skönt.
Vid den lilla sjön se upp för grodor, när jag sprang förbi var det någon slags grodbarnsinvasion som korsade spåret.
Så vill man ha ett lättprunget inslag i sina vändor rekommenderar jag detta, kanske är man sugen på att sätta personligt på terrängmilen.

Ingen idé att ta så många bilder från
spåret, det ser ut så här mest hela tiden.

En selfie så ni har något att skratta åt :-)

En liten sjö piggar ju upp naturupplevelsen.


Fin lekplats för barnen.

Inte mycket till backar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!