söndag 5 oktober 2014

Dalarö IP (Haninge)

Märkningen förstörde bra spår.

Adress: Sök Stenfatsvägen, Dalarö på GPS'n. Parkering 15 kr/tim (kass) går säkert hitta gratisparkering i området men när man inte känner till omgivningen är det svårt.

Underlag: Mestadels trail, jord och lera.Höjdmeter ca: 90 m (Suuntoo Ambit 2)Osäkert då jag sprang en del fel, men ganska nära 10 km.. (")


Spår: 10 km GrönFanns även ett rödmarkerat men jag vet inte hur långt det är.
Betyg:
Hur ansträngande: 4/10
Naturupplevelse: 4/10
Mitt betyg: 4/10
Tekniskt: 6/10
Uppmärkning: 2/10


Hur Svårt kan det vara?

Att sätta ut spårmarkeringar så man kan ta sig runt spåret utan att springa fel flera gånger, den som sätter ett spår måste tänka att någon som aldrig har varit på platsen skall springa, man skall knappast ens behöva sakta ner farten en enda gång utan det skall vara så klart uppmärkt att man kan koncentrera sig på att inte vricka fötterna, speciellt när det är så tekniskt svåra banor som denna på Dalarö är. 

Ytterligare ett problem med märkningen på Dalaröspårt var att på en sträcka hade skogsarbetare med stora maskiner avverkat skog så på en lång sträcka var markeringar helt borta vilket gjorde mig väldigt förvirrad och osäker.
Ännu mer komplicerat blir det också när spåret korsar sig själv ett par gånger, då gäller det verkligen att ha tungan rätt i mun för att inte virra bort sig totalt.

Det är synd att hela upplevelsen förstörs av märkningen för jag gillar verkligen riktiga trailspår, så hade det bara varit uppmärkt mycket bättre så hade det också fått betydligt bättre betyg.Börjar med att man får försöka hitta från
IP till själva spåret i skogen.

Fin omgivning

Härliga trailspår

Ibland var markeringen väldigt bra.

Mycket rötter och hala stenar.Gegga!

Här saknas märkning under lång sträcka, följ pilen mot Dalarö.


Inte mycket till backar tyvärr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!