söndag 13 juli 2014

Ursvik 10 km (Sundbyberg)Finfina spår

Adress: Ursviksvägen 100, Sundbyberg..
Avgiftsfri parkering, det finns åtta rastplatser med möjlighet att grilla. Vid snö prepareras samtliga spår.
Mer info här.


Höjdmeter ca: 150 m (Suunto ambit 2)
Längd: 9,77 km (-"-) Tappade 200 meter sista km?
Underlag: Mestadels grus, medelhårt, bitvis jord.

Spår:
Svartvit = 15 km extreme.
Grön =10 km
Gulvit = 7,5 km
Gul = 5 km (Elljus)
Röd = 2,5 km (elljus)
Betyg:
Hur ansträngande: 6/10
Naturupplevelse: 5/10 (Såg bland annat en fasantupp)
Tekniskt: 2/10
Mitt betyg: 6/10


Har tidigare läst en del om Ursviks spår i samband med vilka spår som är jobbigast i Stockholmsområdet så jag blev lite förvånad och undrade några gånger under spårets gång när detta jobbiga skulle komma, visst det är inte ett av de enklare det håller jag med om men att jämföra det med Brottbymilen är att ta i. Backarna är väldigt jämnt utplacerade och dom är skönt mjuka utan galna stigningar eller nedförslut, det är en ganska lång och seg vid 6 km samt en vid 8 men inga riktiga mördarbackar. 
Underlaget är också väldigt enkelt, det är inte många partier på spåret där man ens behöver titta ner på spåret för att se var man sätter fötterna. Det finns några partier med lite rötter och några stenar samt jordunderlag som kanske kan gegga till sig lite vid blött väder. 

Man måste imponeras av att Sundbyberg med en befolkningstäthet på 4 956 invånare/km² har ett så fantastiskt bra motionsområde med fin natur, visst påminns man av närheten till staden genom trafikljud och tåg som dundrar förbi samt att det är mycket folk i spåret men trots det får man en fin naturupplevelse för att vara "mitt i smeten". Jag gillade spåret mycket och kommer tillbaka för att även testa Ursvik 15 km extreme nästa gång.Starten tydligt utmärkt vid parkeringen.


Civilisationen är aldrig långt borta.


Hästhagar.

Målgång.

Jämnt utplacerade backar.

Här kan ni se var jag sprang sakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Löpteknik!